ItaliŽ
Maak uw keuze
 

ItaliŽ

ApuliŽ

Baroni Nuovi

Hmm... de zoete geur van fruitbomen komt op me af. Ik wandel langzaam door de mooie tuin van Baroni Nuovi die vol staat met amandelbomen, perzikbomen, peperbomen en olijfbomen. De geuren die ze verspreiden zijn heerlijk. Wanneer ik aankom bij de olijfbomen kijk ik verbaasd om me heen. Wauw! Er hangen olijven in overvloed. Net als ik stiekem een olijf wil proeven hoor ik mijn naam. Eliza! Ik wilde net wat olijfjes gaan plukken om verse extra vierge olijfolie mee te maken. Help je mee? Ik zie de lieve eigenares van Baroni Niovi staan.

Dat lijkt me leuk! Het verbaasd me hoeveel olijven er hier groeien... Ik wilde er eigenlijk stiekem eentje proeven. Ik kijk haar onschuldig aan. Ze begint te lachen: Eliza toch, dat mag gewoon hoor. Zoals je zelf al zegt hebben we hier olijven in overvloed. Kom, geniet van de lekkerste olijven van Puglia! Ze plukt een olijf en geeft hem aan mij. Hmm... zo'n lekkere olijf als deze heb ik nog nooit gegeten! Je proeft dat hij vers is hŤ? Dat is ook wat onze olijfolie zo lekker maakt, het is altijd heel vers. Ik zal morgen een flesje voor je meebrengen, dan kan je dat ook proeven! Ik kijk haar enthousiast aan: Dat lijkt me heerlijk!

Meer Foto's Lees hier Verder

 

 

 

Masseria Selvaggi

Ik loop dromerig te slenteren door de straten van een klein dorpje in Zuid-ItaliŽ tot ik plotseling opschrik van een scooter die rakelings langs me heen rijdt. Het meisje op de scooter steekt haar hand verontschuldigend op. Ik gebaar terug dat het niet uitmaakt. Hoe kan ik me ergens druk over maken terwijl ik rondloop in deze prachtige omgeving? Het land van de heerlijke wijnen, indrukwekkende kunstwerken en prachtige steden is een van mijn grootste liefdes. Dat zal niet snel veranderen!

Meer Foto's Lees hier Verder

Il Palmento

Mijn goede vriend Mario gaf me zojuist een tip waar ik hem eeuwig dankbaar voor ben. Hij kent een plek waar de tijd stil lijkt te staan en de wijn beter proeft dan waar ook. Ik kan natuurlijk niet anders dan meteen een kijkje nemen! k kijk mijn ogen uit als ik aankom bij Il Palmento. Overal zie ik kleine torentjes. Eigenaar Marcello vertelt me al snel dat die torentjes ītrulloīsī† heten en ze typisch zijn voor de streek Puglia. Als ik vraag naar de wijn verschijnt er een grote lach op zijn gezicht en vertelt hij honderduit. Il Palmento dankt haar naam aan de eeuwenoude wijze van druiven persen. Deze wijntraditie zie ťn proef je overal nog terug.Trots schenkt hij me een glas in. Salute! Dit is met recht het huis van de wijn.

Meer Foto's Lees hier Verder